Graham's Fine Tawny, Oporto, Portugalia - 75 cl.

Preț
80 RON
PO1002
Culoarea este roșu-maroniu deschis. Parfumul este foarte fructat (fructe negre de pădure și struguri copți), iar la contactul cu aerul, în timpul învechirii, vinul dezvoltă note de alune și caramel. Gustul este dulce, prelung, cu aciditate medie. Vinul este învechit în butoaie de stejar timp de trei ani.

Soiuri: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz
Terroir: Valea Douro traversează un ținut muntos până la vărsarea în ocean. Pe acești munți foarte înclinați se află viile din care se produce vinul de Porto. Sub protecția oceanului Atlantic, clima în acestă regiune este mediteraneană, cu ierni friguroase și veri cu temperaturi ce depășesc 35 de grade Celsius. Solul este pietros, cu rocă vulcanică, plin de minerale, ideal pentru vinurile roșii.
Temperatura de servire: 10-15 grade Celsius
Decantare: Nu necesită
Concentrație alc.: 19%
Perioada optimă de consum: 2016-2030
Asocieri culinare: Aperitiv, brânzeturi (Roquefort, Stilton, Shropshire), desert

Fondat în anul 1820 de William și John Graham în Valea Douro din Portugalia, Graham's și-a cultivat reputația, timp de aproape 2 secole, ca fiind unul dintre cei mai mari producători de Porto. Calitatea vinului este datorată celor mai buni struguri recoltați din cele 5 ferme emblematice ale Văii Douro: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Vila Velha și Quinta do Vale de Malhadas, deținute de familia Symington.
PO1002