Timp de preparare: 15 minute

Coacere: 10 minute

Ingrediente:

 

 

Pentru sosul Périgueux

-          Tocați eșalotele și prăjiți-le în puțină grăsime de rață, până devin aurii;

-          Turnați vinul;

-          Separat, rumeniți feliile de ceapă, adăugați o lingură de făină, apoi supa de carne;

-          Amestecați cu sosul de vin alb și lăsați să fiarbă la foc mic și amestecați constant până devine catifelat;

-          Adăugați lamelele de trufe, sare și piper, după gust;

 

Pentru Crêpes

-          Amestecați făina cu zahărul, apoi adăugați laptele ;

-          Încorporați albușurile bătute spumă, apoi adăugați gălbenușurile ;

-          Gătiți clătitele în tigaie aproximativ 2 minute pe fiecare parte, la foc mic ;

 

Ornați clătitele cu jumătăți de rondele de foie gras, apoi cu 2 lingurițe de sos Périgueux.

Le puteți încălzi la cuptor (160°C) timp de 5 minute, sau în cuptorul cu microunde, 2 minute.

 

Rețetă Comtesse du Barry

 

Sugestie de servire : Puteți savura alături de Hugel Gewürztraminer Estate

 

Adăugat 20-03-2019