Timp de preparare: 15 minute
Coacere: 10 minute
Ingrediente:
- 3 eșalote
- 15 cl de vin alb sau de Madeira sau Porto
- 1 ceapă
- 30 cl de supă de carne (vită sau pasăre)
- 140 gr de bloc de foie gras de rață
- Lamele de trufe
- Grăsime de rață
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de lapte
- 2 ouă (albușuri și gălbenușuri separate)
Pentru sosul Périgueux
- Tocați eșalotele și prăjiți-le în puțină grăsime de rață, până devin aurii;
- Turnați vinul;
- Separat, rumeniți feliile de ceapă, adăugați o lingură de făină, apoi supa de carne;
- Amestecați cu sosul de vin alb și lăsați să fiarbă la foc mic și amestecați constant până devine catifelat;
- Adăugați lamelele de trufe, sare și piper, după gust;
Pentru Crêpes
- Amestecați făina cu zahărul, apoi adăugați laptele ;
- Încorporați albușurile bătute spumă, apoi adăugați gălbenușurile ;
- Gătiți clătitele în tigaie aproximativ 2 minute pe fiecare parte, la foc mic ;
Ornați clătitele cu jumătăți de rondele de foie gras, apoi cu 2 lingurițe de sos Périgueux.
Le puteți încălzi la cuptor (160°C) timp de 5 minute, sau în cuptorul cu microunde, 2 minute.
Rețetă Comtesse du Barry
Sugestie de servire : Puteți savura alături de Hugel Gewürztraminer Estate