Tartar de somon fumé cu mango și avocado

Pentru 4 persoane

Timp de preparare: 15 minute

 

-          3 bucăți de miez de file de somon norvegian  

-          1 avocado (nu foarte moale)

-          1 mango

-          1 eșalotă

-          20 gr. de ardei de Piquillo

-          1 lămâie verde

-          1 linguriță de boabe de piper verde sau piper roșu de Kampot

-          ½ legătură de arpagic

-          1 linguriță de sos Worcestershire

-          1 lingură de ulei de măsline

-          Floare de sare

-          Piper roșu proaspăt măcinat (după gust) 

-          Piper alb proaspăt măcinat (după gust)

-          Un praf de zahăr brun

-          1 andivă

-          50 gr. de fetică

-          Pain de mie cu cereale

 

Preparare:

Tăiați somonul, mango și avocado în cuburi de 5-6 mm.;

Tocați fin arpagicul și eșalota;

Stoarceți lămâia;

Zdrobiți boabele de piper verde/ roșu;

Tăiați în bucăți mici ardeiul Piquillo;

Amestecați toate ingredientele apoi asezonați cu ulei de măsline, sos Worcestershire, floare de sare, piper roșu, piper alb și, la final, zahar brun. Lăsați la marinat aproximativ o oră.

Amestecul se așează în forme, pe farfurie;

Însoțiți cu salată asezonată cu ulei de măsline și un praf de sare;

Degustați pe toasturi de pain de mie cu cereale.

Rețetă Comtesse du Barry.

 

Sugestie de servire:

Puteți acompania cu Viognier sau  Chardonnay.

 

 

Adăugat 21-03-2019