Pentru 4 persoane
Timp de preparare: 15 minute
-3 bucăți de miez de file de somon norvegian
- 1 avocado (nu foarte moale)
- 1 mango
- 1 eșalotă
- 20 gr. de ardei de Piquillo
- 1 lămâie verde
- 1 linguriță de boabe de piper verde sau piper roșu de Kampot
- ½ legătură de arpagic
- 1 linguriță de sos Worcestershire
- 1 lingură de ulei de măsline
- Piper roșu proaspăt măcinat (după gust)
- Piper alb proaspăt măcinat (după gust)
- 1 andivă
- 50 gr. de fetică
- Pain de mie cu cereale
Preparare:
Tăiați somonul, mango și avocado în cuburi de 5-6 mm.;
Tocați fin arpagicul și eșalota;
Stoarceți lămâia;
Zdrobiți boabele de piper verde/ roșu;
Tăiați în bucăți mici ardeiul Piquillo;
Amestecați toate ingredientele apoi asezonați cu ulei de măsline, sos Worcestershire, floare de sare, piper roșu, piper alb și, la final, zahar brun. Lăsați la marinat aproximativ o oră.
Amestecul se așează în forme, pe farfurie;
Însoțiți cu salată asezonată cu ulei de măsline și un praf de sare;
Degustați pe toasturi de pain de mie cu cereale.
Rețetă Comtesse du Barry.
Sugestie de servire:
Puteți acompania cu Viognier sau Chardonnay.