Istorie și tradiție: Maison Joseph Drouhin a fost întotdeauna profund implicat în regiunea Beaujolais și au fost într-adevăr pionieri când, la începutul anilor cincizeci, au fost primii care au îmbuteliat și expediat Beaujolais Nouveau.
Sol: granit roz (și nu calcaros ca în Côte-d’or).
Viticultură: Datorită experienței noastre în regiune, am reușit să selectăm diverse cuvée care se completează foarte bine și vor produce un vin tipic „primeur”. Aici este regele strugurilor Gamay. Tipul de tăiere folosit în Beaujolais se numește „gobelet”: fără fire între viță de vie; fiecare plantă crește de la sine, independent de celelalte.
Vinificare
Metodă: tradițională pentru Beaujolais; macerare semicarbonica, ciorchini plini de struguri. Macerare: 4 până la 10 zile. Invechire: cuvă inox. Maturare scurtă: vinul este eliberat la mai puțin de două luni de la recoltare.