Comenzi 0759 122 122 / 021 230 00 36 / 031 620 40 32

Mancini Penne Sedani Integrale, Italia - 500 gr.

Mancini Penne Sedani Integrale, Italia - 500 gr.

Preț
38 RON
SEDT5
Grâul turanic aparține grupului mare de grâu dur.

Originar din regiunea Khorasan (nord-estul Iranului), cultivarea acestui soi s-a răspândit în bazinul mediteranean și, de asemenea, în Italia, dar a fost abandonată în timpurile moderne datorită randamentului său scăzut.

Din 2006 Prometeo di Urbino, în colaborare cu Oriana Porfiri, expert agronom în cereale, a evaluat diferite linii de grâu turanic, în special n. 17 și n. 38, structurând un adevărat lanț de producție, de la sămânță la prima transformare. În fața tuturor acestor lucrări, ferma Mancini a fost dedicată din 2013 dezvoltării metodologiilor și instrumentelor de fabricare a pastelor pentru a interpreta mai bine bogăția acestor boabe. A fost definită o rețetă specifică de uscare și au fost concepute și noi matrițe de bronz pentru a exprima potențialul turnătorului Prometheus.
Rezultatul este stiloul turanic neted Pasta Mancini: culoare pământească, eliberează un miros marcat de grâu când este gătit. Uscate la o temperatură sub 45 ° C timp de aproximativ 22 de ore, penele netede au o lungime de 45 mm și un diametru de 8,5 mm. Timpul lor de gătit este cuprins între 7 și 9 minute.

Din studiile efectuate la nivel calitativ, a apărut un aspect foarte interesant despre particularitățile glutenului: nu foarte tenace, deci ușor de digerat.

Având în vedere delicatețea structurii sale, se recomandă o trecere rapidă în tigaie în timpul cremării pentru a-și păstra consistența și gustul nealterate.

Gramaj: 500 gr