Folosind o formula secretă de distilare a romului, frații Benjamin şi Eduardo Camp împreună
cu Evaristo Álvarez pun bazele companiei Matusalem în 1872. Cei doi originari din Spania,
fondează afacerea în Santiago de Cuba, fiind mai apoi mutată în Republica Dominicană sub
conducerea lui Castro. În ciuda perioadei îndelungate și a greutăților vremii, romul își
păstrează autenticitatea și rețeta tradițională fiind numit în anii 1950 unul din cele mai bune
romuri premium din Cuba.
Notele degustării prezintă o intensitate de arome ce combină nuanțe de vanilie, nucă de
cocos și praline. Gustul este echilibrat cu tente de caramel, nucșoara și alte condimente
aromate. Finalul încheie ciclul cu o notă de persistență, fiind lung și dinamic.
Băutura este de culoare aurie chihlimbar și este învechită în butoaie de stejar, creând calități
ce surprind olfactiv și gustativ papilele făcându-l ingredientul de efect al oricărui cocktail.