Stroh, denumit și romul austriac, a fost înființat în 1832 și își ia denumirea de la Sebastian
Stroh, persoana ce a distilat pentru prima oară această băutură. Neavând acces la regiunile
tropicale unde avea loc producerea romului în aceea perioadă, mai mulți fabricanți au
încercat să creeze „romul intern”, însă niciunul nu a ajuns la nivelul lui Sebastian ce și-a
împărtășit rețeta secretă din generație în generație.
Băutura puternică surprinde atât papilele gustative cât și nasul cu arome condimentate, cu
nucșoară și scorțișoară. Fiind un amestec complex la acestea se adaugă fructe tropicale,
citrice și o tentă de vanilie datorată stejarului. Bogat în intensitate și rafinament, Stroh 60
prezintă un final persistent cu nuanțe de nuci și cireșe.
Cu o tărie îndrăzneață și un nivel de alcool de 60%, produsul final este adeseori consumat
sec, ca aperitiv, în componența cocktailurilor sau ca atingere finală în cadrul deserturilor.