Carpathian Estate Măgura - departe de lume și totuși aproape

Carpathian Estate Măgura - departe de lume si totusi aproape

Articol publicat de Cristina Roșca 
Editor - șef După Afaceri Premium 

Aflat la mai putin de doua ore de Bucuresti, ascuns la sanul colinelor domoale din judetul Buzau, boutique hotelul Carpathian Estate isi asteapta oaspetii. De la exterior, poate parea solitar si impunator, dar asta si pentru ca troneaza peste intreaga zona.


E doar el cat vezi cu ochii, fiind inconjurat de 56 de hectare de terenuri si paduri care functioneaza ca un garant al intimitatii. Odata ce-i treci pragul insa, hotelul e pregatit sa-si incante oaspetii cu un design simplu si de efect, cu privelisti infinite si cu o liniste deplina. Doar muzica naturii canta usor in surdina.


Cand am ajuns in satul Magura din judetul Buzau, soarele incepu-se sa coboare. Cerul perfect senin era pictat in tonuri de oranj si caramiziu, asortat fiind cu natura din jur, imbracata si ea in culorile toamnei.


Din satul Magura pana la Carpathian Estate mai ai de mers, prin padure, undeva la 10-15 minute. Trebuie sa lasi ‘’civilizatia’’ departe de lume si totusi aproape. „Serviciu de private chef se adauga in mod automat serviciului de cazare, pentru ca ne dorim ca oaspetii sa aiba realmente o expetrienta Relais & Chåteaux (asociatie formata din cateva sute de hoteluri si restaurante operate independent, ai caror proprietari au in comun pasiunea pentru afacerea lor si dorinta de autenticitate in relatia cu oaspetii - n.red.)“, spune Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir, activ in domeniul ospilatitatii si al gastronomiei fine.

In urma cu putin mai bine de doi ani, Le Manoir si dezvoltatorul imobiliar One United, fondat de Victor Capitanu si Andrei Diaconescu, au cumparat cu 2,35 mil. euro proprietatea Carpathian Lodge Magura, din judetul Buzau.


„Am fost invitati in aceasta casa si am aflat despre posibilitatea de vanzare, care ni s-a parut imediat foarte atragatoare, intelegand potentialul de a integra acest proiect in portofoliul Le Manoir“, spune Preotu. Ospitalitatea a fost dintotdeauna parte integranta din businessul sau, cu atåt mai mult de cånd Le Bistrot Francais a devenit primul restaurant din Europa de Est care a fost invitat in reteaua Relais & Chåteaux - o asociatie exclusivista ce contine aproape 600 de membri, proprietari de hoteluri si restaurante.


Era asadar natural ca un hotel boutique de lux sa fie urmatorul pas pentru Le Manoir. Trebuia doar sa gasim locul potrivit, inspiati fiind, desigur, de lodge-urile exclusiviste din reteaua Relais & Chåteaux, in special de proiectele lui Michel Guerard, care a construit astfel de lodge-uri langa oceanul Atlantic, un exemplu concret fiind Les Prés d’Eugénie.“ Carpathian Estate reprezinta materializarea viziunii fostilor proprietari, o familie care si-a dorit sa construiasca un colt de confort in natura, cumparand terenul in anul 2008, spune Preotu. 


Cabana a fost decorata initial cu un designer, astfel ca, in mare parte, spatiile erau bine gåndite. Am pastrat elemente frumoase care faceau parte din spiritul casei, cum ar fi un bufet superb, sculpturi, fotolii din piele, dar am preferat sa adaugam si propria amprenta in completarea amenajarii.“ Noutatile le au fost integrate insa in peisajul existent, pe care l-au completat. Piesele de mobilier sunt fie realizate pe comanda de artizani locali si francezi, fie selectionate din anticariate si shop-uri vintage din toata lumea.


O alta investitie a noilor proprietari o reprezinta bucataria profesionala, construita pentru ca experienta gastronomica si sa fie pe masura spatiului de cazare.„Putem oferi astfel un meniu de degustare mai sofisticat, dar si unul cu specific romånesc, precum si clasicul BBQ cu familia. Pentru o experienta altfel, mai ales impreuna cu cei mici, exista si atelierului de pizza.“


Proprietatea are doua gradini de legume si o livada, astfel ca bucataria este alimentata cu rosii, ardei sau capsune proprii. „La acestea se adauga accesul la crama privata, fiind posibila o degustare de vinuri.“ De altfel, de pe terasa Carpathian Estate, apusul arata chiar mai bine cu un pahar de vin alaturi. 


Totusi, spune Cristian Preotu, avand in vedere toate activitatile si obiectivele disponibile in zona- Manastirea Ciolanu si Manastirea Bradu, Tabara de Sculptura de la Magura, geoparcul UNESCO-„Tinutul Buzauluii“ -oaspetii prefera sa vina impreuna cu copiii.

„Putem organiza tururi cu ATV-urile si bicicletele electrice, oferim experiente de echitatie, trasee de hiking, si pentru cei care chiar vor sa iasa din zona de confort, o calatorie cu caiacul pe lacul Siriu sau o sesiune de rafting pe råul Buzau.“ De asemenea, se pot vizita Vulcanii Noroiosi sau se poate realiza un tur al cramelor din Dealu Mare. Asta pe langa plimbarea in natura, chiar pe proprietate,unde, uneori, isi fac aparitia caprioare ori iepuri, completandastfel spectacolul naturii.’’

 

Citiți continuarea articolului aici.