Chateau Miraval Rose Le Manoir Gourmet Market Comtesse du Barry Romania

Ce-ați spune să prelungim vara?

Începutul de septembrie înseamnă schimbare: reîntoarcerea la lucru și reînceperea școlilor, aproape culesul viilor - must!, vinete și ardei copți, per total un melanj de arome și sentimente de bine, de înnoire, de optimism, dar și melancolie și o umbră de regret pentru zilele lungi, nesfârșite de vară care se îndepărtează aparent imperceptibil ca un velier către un apus roșiatic pe o mare liniștită.

Chateau Miraval Rose available at Le Manoir Gourmet Market and Comtesse du Barry RomaniaChateau Miraval Rose available at Le Manoir Gourmet Market and Comtesse du Barry Romania

Pentru că și noi ne dorim ca stările de visare asociate vacanței să persiste, vă povestim astăzi despre un vin rosé ce are puterea să transporte degustătorul în locuri scăldate de soare, cu picioarele pe nisip, în fața albastrului azur al apei - chiar și doar dacă pe calea amintirilor.

Chateau Miraval Rose - vinul roze perfect pentru orice ocazie Le ManoirChateau Miraval Rose - vinul roze perfect pentru orice ocazie Le Manoir
Miraval Rose Le Manoir Gourmet MarketMiraval Rose Le Manoir Gourmet Market

Dacă privim în detaliu Miraval Rosé, vom vedea o culoare atrăgătoare, strălucitoare și translucidă, un roz pal tipic provensal. 

Nasul dezvăluie repede eleganța acestui vin, cu buchetul său aromat care combină delicat fructe proaspete, căpșuni, coacăze, trandafiri, dar și accente de coajă de lămâie. 

Rafinamentul continuă și la nivel de gust, cu o textură amplă, care invită la asocieri gastronomice, perfect echilibrată de aciditatea naturală și de mineralitatea cu note saline și calcaroase specifice terroir-ului, care se continuă într-un final lung. Un vintage tipic Miraval cu aromele sale consacrate.

Domaine Miraval - Rose wineDomaine Miraval - Rose wine

Datorită caracteristicilor sale se pretează a fi degustat alături de o gamă largă de preparate gastronomice, de la fructe de mare, crustacee, pește, sushi, la felurite salate, dar și preparate la grătar (inclusiv pizza și burgeri), până la deserturi ușoare.

Art de la Table with Chateau Miraval Rose - available on lemanoir.roArt de la Table with Chateau Miraval Rose - available on lemanoir.ro

Le Manoir importă Miraval - The Art of Rosé exclusiv de la producător - vă invităm pe lemanoir.ro și în magazinele noastre Le Manoir Gourmet Market și Boutique-urile Comtesse du Barry, să îl descoperiți în toate dimensiunile disponibile: Demi-bouteille (37.5cl), sticla normală de 0.75cl, Magnum (1.5L), Jeroboam (3L) și chiar cea de 6L, echivalentul a 8 sticle normale. Și dacă această gamă vă este pe plac, puteți încerca și Studio By Miraval, o variantă mai accesibilă, dar care același potențial de a înmagazina amintirile zilelor de vară (și nu numai), precum ‘fratele său mai mare’.

*Pentru cei interesați de cum s-a acordat acest titlu: domeniile au fost notate pe următoarele opt criterii: peisajul (puncte duble) pentru „efectul de carte poștală”; spațiile din cadrul domeniului și nivelul de renovare al acestora; în ce măsură locul este un ‘hidden treasure’; renumele proprietarilor; designul sticlelor; dacă se utilizează agricultura sustenabilă; vizibilitatea moșiei (în Franța și în străinătate) și, bineînțeles, calitatea vinului degustat de echipa Figaro Vin. Chiar dacă acest factor e ultimul pe listă, este totuși cel mai important (puncte triple), notele fiind calculate pe baza punctajului mediu acordat în ultimii trei ani de către echipa de degustare.

 

 Vizitați-ne pe Social Media