Descoperiți catalogul de cadouri gastronomice Le Manoir aici.

Champagne Bruno Paillard Première Cuvée Extra Brut

420,00 RON
Champagne Bruno Paillard Première Cuvée Extra Brut, semnătura Casei BP, este o interpretare foarte personală a întregii regiuni. Este rezultatul a peste 30 de vițe de vie din cele mai nobile terroir-uri ale regiunii Champagne, a căror compoziție este ținută secretă.
Selecției primei prese de Pinot Meunier (22%), Chardonnay (33%) și Pinot Noir (45%), din care o parte (20%) face prima fermentație în butoi i se adaug vinurile de rezervă, 25 de vintage-uri cupajate din 1985 într-o proporție care poate ajunge până la 50%.
Are loc o învechire îndelungată în pivniță, 3 ani pe drojdio urmate de minim 5 luni după degorjare. Dozajul, Extra-Brut (sub 6g/L), face din acest vin o șampanie specială, autentică.
Aromele primare dezvăluie citricele din Chardonnay: lime și grapefruit. Apoi apar aromele de fructe roșii ale Pinot Noir: coacăze roșii, zmeură, cireșe morello. Când este lăsat să se deschidă în pahar, vinul prezintă note de fructe uscate, uneori exotice, din Pinot Meunier.
La nivel de gust, nasul se confirmă cu primele arome de citrice, migdale, pâine prăjită… dar și jeleu de coacăze roșii și fructe negre precum cireșe, smochine sau mure.
Champagne Bruno Paillard Première Cuvée Extra Brut este un aperitiv excelent. Se potrivește foarte bine cu brânză (Brie, Camembert), carne de pasăre și crustacee.
Temperatura optimă de servire este între 8 și 10°C, iar volumul de alcool pentru această șampanie este de 12%.
Disponibilitate: în stoc
SKU
CH2267
Bruno Paillard
Mai multe informații
Producător Bruno Paillard
Volum (ml) 750
Struguri Chardonnay
Țară Franța
Procentaj Alcool 12%
Temperatură de servire 8-10°C
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!
Verificare vârstă


Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau să apelezi la serviciile noastre este nevoie să confirmi că ai peste 18 ani.
Ai peste 18 ani?