Nota picantă, frumos colorată, a ardeiului Espelette dezvăluie savoarea untului sărat.
Este ideal într-un piure de cartofi, sau așezat pe coaste de carne de vită gătite pe grătar. Te poate surprinde într-o prăjitură de ciocolată.
Jean-Yves Bordier a devenit artizan al untului în anul 1985, achiziționând atelierul de produse lactate La Maison du Beurre (fondat în 1927). A descoperit arta frământării untului, o metodă tradițională din secolul al XIX-lea, pe care a perfecționat-o inspirându-se din tehnicile folosite de către vechii artizani de unt, și a dezvoltat tehnici de turnare și modelare a untului. Cu o textură mătăsoasă, complexitate și echilibru de arome, Bordier a devenit prima alegere a marilor Chefi din Franța și din străinătate.
A fost numit cel mai bun artizan de brânzeturi, în anul 2003 - Ghidul Pudlowski; și cel mai bun artizan în Franța, în anul 2003 - Ghidul Champérard.
* Produs proaspăt/ semi-proaspăt
** A se păstra la temperatura de 2°- 4°
** Valabil doar pentru achiziția directă în magazinele Comtesse du Barry sau livrare în București. Nu recomandăm expedierea prin curier.
Ingrediente | Unt dulce (94,7%), sare (2,8%), piment d'Espelette (2,5%) |
---|---|
Țară | Franța |
Gramaj | 125 gr |
Producător | Jean-Yves Bordier |