Descoperiți noul catalog Le Manoir pentru Paște aici.

Champagne Bollinger La Grande Année 2014

970,00 RON
Champagne Bollinger deține 178 de hectare de vii, dintre care 85% se află în sate Grand Cru și Premier Cru. Terenurile lor sunt răspândite în șapte sate principale: Aÿ, Avenay, Louvois, Tauxières și Verzenay, plantate cu Pinot Noir; Cuis cu Chardonnay; și Champvoisy cu Meunier.
Bollinger este una dintre puținele case de șampanie care produc majoritatea strugurilor proprii pentru asamblajele lor. Pinot Noir reprezintă 60% din viile casei și definește stilul acesteia: complex și puternic, cu o structură remarcabilă.
În 2012, Champagne Bollinger a obținut certificarea "High Environment Value" (HEV), această certificare recompensează o serie de proceduri de mediu implementate la Maison.
Champagne La Grande Année 2014 este simbolul unei șampanii superbe, clasice. Ca urmare a micro-oxigenării, vinul capătă arome bogate și o capacitate excepțională de îmbătrânire.
Anul 2014 de la Bollinger a produs un vin precis, delicat și complex ca urmare a intensității și mineralității sale extraordinare. Strălucirile aurii în culoarea vinului reprezintă maturitatea vinului și procesul de vinificare Bollinger. Un nas concentrat, fructat, cu un miros fin de aer marin. Gutuia și bergamota se amestecă cu mirosurile de cireșe și lămâie. Gama de arome din acest șampanie este apoi completată de note de alune și migdale, piersici și cireșe mirabelle. Se simte mai întâi o efervescență fină, dar puternică, contrabalansată în final de o aciditate delicată. 61% Pinot Noir, 39% Chardonnay.

Asocierile culinare sunt pe măsura calității acestei șampanii: Foie Gras de gâscă, carne roșie, brânzeturi fine, Jamon Vintage de la Joselito.
Disponibilitate: Epuizat din stoc
SKU
CH2237
Bollinger
Mai multe informații
Producător Bollinger
Volum (ml) 750
Struguri Chardonnay, Pinot Noir
Țară Franța
Procentaj Alcool 12%
Temperatură de servire 8-10°C
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!
Verificare vârstă


Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau să apelezi la serviciile noastre este nevoie să confirmi că ai peste 18 ani.
Ai peste 18 ani?