Descoperiți noul catalog Le Manoir pentru Paște aici.

Champagne Bollinger La Grande Année Rosé 2014

1.450,00 RON
Champagne Bollinger deține 178 de hectare de vii, dintre care 85% se află în sate Grand Cru și Premier Cru. Terenurile lor sunt răspândite în șapte sate principale: Aÿ, Avenay, Louvois, Tauxières și Verzenay, plantate cu Pinot Noir; Cuis cu Chardonnay; și Champvoisy cu Meunier.
Bollinger este una dintre puținele case de șampanie care produc majoritatea strugurilor proprii pentru asamblajele lor. Pinot Noir reprezintă 60% din viile casei și definește stilul acesteia: complex și puternic, cu o structură remarcabilă.
În 2012, Champagne Bollinger a obținut certificarea "High Environment Value" (HEV). Această certificare recompensează o serie de proceduri de mediu implementate la Maison.
Madame Bollinger a fost de acord cu realizarea unui șampanii rosé cu o singură condiție: să fie extraordinară, și astfel s-a născut Champagne La Grande Année Rosé: o asamblare unică între un șampanie dintr-un mare an și un vin roșu provenit dintr-o parcelă specială, legendarul Côte aux Enfants.
Supranumit "Romanée-Conti al șampaniei", acest vin roșu provine de pe o colină abruptă în apropierea satului Aÿ. De asemenea, este realizat în stil burgund, maturat în butoaie mici de stejar. Este produs doar atunci când maturarea strugurilor este considerată excepțională.
Descoperim în această șampanie arome de zmeura, fragi, cireșe. În plus, note de piersici și gutui care completeaza acest buchet fructat. Aciditatea și salinitatea bună însoțesc aromele fructelor și fructelor de livadă. Alcătuit din 63% Pinot Noir, 37% Chardonnay (care includ cei 5% vin roșu din podgoria Côte aux Enfants), La Grande Année Rosé 2014 poate fi savurat acum, dar are și un potențial mare de învechire (2040+).

O mare șampanie trebuie să fie asociată culinar unor preparate speciale, cum ar fi homarul albastru de Bretagne, tataki de ton roșu, foie gras de rață sau un piept de rață gătit alături de un compot de mere și gutui.
Disponibilitate: în stoc
SKU
CH2277
Bollinger
Mai multe informații
Producător Bollinger
Volum (ml) 750
Struguri Chardonnay, Pinot Noir
Țară Franța
Procentaj Alcool 12%
Temperatură de servire 8-10°C
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!
Verificare vârstă


Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau să apelezi la serviciile noastre este nevoie să confirmi că ai peste 18 ani.
Ai peste 18 ani?