Descoperiți noul catalog Le Manoir pentru Paște aici.

Champagne Bruno Paillard Nec Plus Ultra Extra Brut 2008

1.530,00 RON
Maison Bruno Paillard a luat naștere din dorința fondatorului său de a crea o șampanie ‘pură’, unică, diferită de oricare alta.
Champagne Bruno Paillard Cuvée N.P.U. – «Nec Plus Ultra» Extra Brut 2008, s-a născut din dorința de a crea, indiferent de costuri și constrângeri, cel mai mare vin din Champagne. Pentru a face acest lucru, au fost făcute cele mai solicitante alegeri în toate etapele dezvoltării sale. Din acest vis nebun se naște o șampanie cu o vinificare excepțională:
Strugurii selectați pentru a crea acest cuvée sunt 50% Chardonnay și 50% Pinot Noir. Aceștia provin exclusiv din 7 dintre cele mai căutate Grands Crus din regiunea Champagne.
Fermentarea s-a desfășurat în mici butoaie vechi de stejar în care vinurile și-au petrecut primele 10 luni. Învechirea este, de asemenea, remarcabilă: 10 ani în pivniță apoi 2 ani de repaus după degorjare. Dozajul este foarte mic, 3g/L, practic insesizabil.
Vizual, avem o șampanie a cărei culoare este un aur galben profund, strălucitor, cu efervescență fină, strălucitoare, care se ridică ușor și grațios în pahar.
Nasul exprimă, la început, note de fructe roșii incredibil de proaspete (coacăze, zmeură, afine, căpșuni sălbatice). Acestea sunt amestecate cu fructe sâmburoase (cireșe Bigarreau) și coajă de portocală confiată. Încetul cu încetul, aromele de ghimbir proaspăt și de mentă se desfășoară, evoluând spre caractere ceva mai afumate și note de pudră de cacao și pastă de gutui.
Vivacitatea acestul vintage arată un echilibru încântător, permițând explorarea în continuare a profunzimii vinului, susținută de textura sa mătăsoasă. Nasul și gustul complex și aromat continuă să se dezvolte într-un final lung și persistent.
În ceea ce privește asocierile culinare, Champagne N.P.U – Nec Plus Ultra 2008 oferă multe posibilități. Recomandările producătorului: tartar de vitel ușor afumat, prepeliță cu foie gras, langustină la grătar, risotto cu șofran și scoici.
Temperatura optimă de servire este între 8 și 10°C, iar volumul de alcool este de 12.5%.
Disponibilitate: Epuizat din stoc
SKU
CH2273
Bruno Paillard
Mai multe informații
Producător Bruno Paillard
Volum (ml) 750
Vintage 2008
Struguri Chardonnay, Pinot Noir
Țară Franța
Procentaj Alcool 12.5%
Temperatură de servire 8-10°C
Verificare vârstă


Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau să apelezi la serviciile noastre este nevoie să confirmi că ai peste 18 ani.
Ai peste 18 ani?