Descoperiți catalogul de cadouri gastronomice Le Manoir aici.

Vin alb Chapoutier Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2022, Côtes du Rhône

165,00 RON

Impulsul calitativ, oferit de Michel Chapoutier casei ce îi poartă numele a făcut-o pe aceasta să fie una dintre cele mai renumite și apreciate companii din Valea Rhonului. Începând încă din 1808 cultivarea strugurilor, afacerea a început producerea și comercializarea vinului sub conducerea lui Polydor Chapoutier în 1879. Michel Chapoutier a inițiat afacerea pe piața internațională și a avut parte de aprecieri excepționale datorită normelor agriculturii biodinamice implementate și deciziei de a păstra vinul nefinisat și nefiltrat în butoaie mici de stejar pentru o maturare mai sigură și de scurtă durată.

Chapoutier Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2022 este un vin alb din regiunea Côtes du Rhône. Acesta se prezintă cu o culoare galben pal cu reflexii verzi, limpede și strălucitor. Nasul său inițial dezvăluie arome de gutuie și bujor, urmate de note de migdale prăjite. Gustul oferă un atac moale și proaspăt. Acest vin este obținut din soiul Marsanne, provenind de la vițe de vie cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Strugurii sunt recoltați manual la maturitate. Viile sunt plantate pe coteaux cu o pantă ușoară orientată spre sud, iar solul și substratul sunt compuse dintr-un amestec de argile și pietriș rulat.

Se potrivește perfect cu carne roșie la grătar și fripturi, pizza, paste, tocănițe și brânzeturi maturate.

 

 

Disponibilitate: în stoc
SKU
AFR2571SGR
Michel Chapoutier

Mai multe informații

Mai multe informații
Țară Franța
Procentaj Alcool 13%
Necesită decantare Nu
Regiune Rhône Valley
Producător Michel Chapoutier
Temperatură de servire 15-18°C
Struguri Marsanne
Volum (ml) 750
Vintage 2022
Culoare vin Alb
Verificare vârstă


Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau să apelezi la serviciile noastre este nevoie să confirmi că ai peste 18 ani.
Ai peste 18 ani?