Produs prin aceeași metodă ca și șampania, cu o culoare galben pai, un miros fructat și proaspăt de mere verzi, grepfrut și cireșe, un gust mineral, proaspăt, și un perlaj fin și pesistent, acest crémant este o opțiune pentru cei care doresc o alternativă la șampanie la jumătate de preț.
Soiuri: Pinot Noir, Chardonnay, Gamay, Aligoté Terroir: Solul în zonă este calcaros, dar în unele porțiuni se găsește și rocă granitică, ideală pentru Pinot Noir și Gamay. Regiunea este situată în nordul Bourgogne, la granița cu Champagne, unde climatul este continental moderat, cu ierni reci și veri umede. Temperatura de servire: 4-10 grade Celsius Decantare: Nu necesită Concentrație alc.: 12% Perioada optimă de consum: În următorii doi ani. Asocieri culinare: La aperitiv, alături de fructe de mare, pește alb, carne albă, deserturi din fructe și ciocolată albă.