Descoperiți noul catalog Le Manoir pentru Sărbători aici.

Esquirol 2016

295,00 RON
Michel Chapoutier, reprezentantul casei cu același nume, este unul dintre cei mai mari viticultori și producători de vin din Valea Rhonului. Istoria companiei datează încă din 1808, dar trecerea de la cultivarea strugurilor la producerea și comercializarea vinului a fost făcută abia în 1879 de către Polydor Chapoutier. Impulsul către o calitate înaltă și recunoașterea pe piața internațională a început sub conducerea lui Michel Chapoutier ce a susținut folosirea agriculturii organice și păstrarea vinurilor nefiltrate și nefinisate în butoaie mici de stejar pentru o îmbătrânire mai scurtă și eficientă.
Vinul roșu strălucitor al casei Michel Chapoutier Esquirol 2016 AOP Sainte Victoire este unul din vinurile cele mai renumite ale casei. Acesta este supus la o fermentație de 4-6 săptămâni, iar apoi îmbătrânit în butoaie de stejar timp de 12 luni, integrând armonios tentele dulci cu cele ale stejarului. Aromele de fructe roșii și negre, zmeură și coacăze negre sunt amestecate cu mentol și ciocolată. Fiind o băutură puternică, dar moderată, echilibrează aceste note cu atingeri ușoare de condiment.
Cu un corp perfect rotund și taninuri delicate, acest vin roșu este minunat în acompaniamentul mâncărurilor ușoare și rafinate.
Disponibilitate: Epuizat din stoc
SKU
AFR2088
Michel Chapoutier
Mai multe informații
Țară Franța
Procentaj Alcool 14%
Necesită decantare Nu
Regiune Côtes du Rhône
Producător Michel Chapoutier
Temperatură de servire 18° C
Struguri Grenache, Syrah/Shiraz
Volum (ml) 750
Vintage 2016
Culoare vin Roșu
Punctaj vin The Red & the White 17/20
Verificare vârstă


Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau să apelezi la serviciile noastre este nevoie să confirmi că ai peste 18 ani.
Ai peste 18 ani?