Maison Bruno Paillard a luat naștere din dorința fondatorului său de a crea o șampanie ‘pură’, unică, diferită de oricare alta.
Champagne Bruno Paillard Dosage Zéro reprezintă, conform producătorului, căutarea purității, a energiei, a armoniei și jocul cu capcanele pe care “terroir-ul nostru, uneori auster, le poate aduce dacă nu avem răbdare…”
Maison Bruno Paillard selectează în exclusivitate primele presari ale celor trei soiuri de struguri. 50% Pinot Meunier, 25% Pinot Noir, 25% Chardonnay sunt, în majoritate, vinificate în butoaie mici de stejar. Un procent excepțional de ridicat pentru șampanie, „vinurile de rezervă” reprezintă jumătate din cupaj. Învechirea este mult mai lungă decât cerința legală. Astfel, se remarcă trei până la patru ani în sticlă, pe drojdii, urmate de șase luni de repaus după degorjare. Dozaj: zero.
Vizual, Champagne Bruno Paillard Dosage Zéro se prezintă cu un auriu intens, strălucitor, de culoarea paiului. De asemenea, efervescența este fină și persistentă.
Nasul aduce note primare de fructe albe și migdale proaspete. Acestea sunt urmate de arome de ciocolată și pâine prăjită cu zmeură proaspătă, anason stelat și castane confiate. Aceeași bogăție aromatică din Nas se regăsește și la nivel gustativ.
Asocieri culinare: această șampanie este foarte potrivită lângă preparate ca sushi, ceviche de creveți, pește crud, dar și feluri principale din pește.
Temperatura optimă de servire este între 8 și 10°C, iar volumul de alcool pentru această șampanie este de 12%.